Antikvariaatti kuopio punainen lyhty jyväskylä

antikvariaatti kuopio punainen lyhty jyväskylä

Kello vierii eteenpäin, mutta kukaan ei nouse tanssimaan. Esiintyjien viereen istahtaa kolme parikymppistä miestä, jotka juttelevat naureskellen englanniksi naisten kanssa. Lyhdyn asiakaskunta lauantai-iltana näyttäisikin olevan nuorta: Paikalla on vain muutama vanhempi henkilö, joista kaksi arviolta viisissäkymmenissä olevaa ihmistä suutelevat ja kähmivät villisti toisiaan hämyisessä nurkassa.

Ennen tanssiesityksiä Lyhty vaikuttaa tuikitavalliselta baarilta. Lopulta raskas musiikki vaihtuu rauhallisempaan teknoon, ja tummahiuksinen strippari nousee lavalle. Teknon poljennon tahtiin hän pyörii tankoa ympäri, välillä kyykistyen ja keikistellen lavan vieressä istuville asiakkaille, keskittynyt ilme kasvoillaan. Ensin hän riisuu leopardikuvioisen hameensa, joka on rehellisyyden nimissä enemmänkin vyö, sitten verkkopaitansa ja lopulta mustat pitsirintaliivinsä kappaleen saavuttaessa huipennuksensa.

Tanssija jää vielä hetkeksi lavalle, katsellen yleisöön, ja vilahtaa sitten alas lavalta keräilemään vähiä vaatteitaan. Esityksen jälkeen seuraa tippikierros. Tanssija kiertää hiukan stringejään paukutellen baaria, asiakkaiden olkapäätä kevyesti kosketellen ja flirttaillen, pyytäen sijoituksia.

Eräs miesporukka tarjoaa tanssijalle lasillisen viiniä. Tanssija ja tarjoaja kävelevät tiskille hakemaan juomat, jonka jälkeen tanssija jää jutustelemaan kyseisen miesporukan kanssa. Tanssitanko jää jälleen tyhjäksi keskelle lattiaa.

Rammsteinin Du Hast alkaa soimaan, sen jälkeen soi saman yhtyeen Ich Will. Tanssijat kiertelevät asiakkaiden luona pyydellen rahaa ja juomia. Täällä ei ainakaan päde katsoa saa muttei koskea -säännöstö. Tanssijat halailevat asiakkaita, asiakkaat pitelevät käsiään tanssijoiden vyötäröillä. Tämän edun saavuttaa kuitenkin ilmeisesti vain tarjoamalla drinkin tai sujauttamalla setelin alusvaatteiden kätköihin.

Vaikuttaakin siltä, että tanssijoiden tarkoituksena ei ole oikeastaan tanssia. Heidän tarkoituksenaan on enemmänkin flirttailla asiakkaille ja saada heidät pysymään baarissa mahdollisimman myöhään ja ostamaan mahdollisimman paljon juotavaa. Muiden tanssijoiden kerätessä kahdenkympin seteleitä olemattomien stringiensä kätköihin hän kysyy seurueeltamme hiukan tuskaisesti, olisiko meillä edes pieniä kolikoita antaa. Tanssiesityksiä tulee noin 20 minuutin välein ja ne ovat tasoltaan vaihtelevia.

Moni tanssija on varsin hyvä tankotanssissa ja saa mukaan myös eroottista värettä ja sensuellia kiusaa yleisölle. Yksi tanssijoista taas ei tunnu kuuluvan seuraan ollenkaan, sillä tanssimisen sijaan hän vain tepastelee varovaisen hitaasti korkeilla koroillaan tangon ympäri, varsin väkinäisesti riisuen ja piinaavaan kiusaantunut ilme kasvoillaan. Tanssijan epätoivo herättää ensimmäistä ja viimeistä kertaa illan aikana minussa tunteita. Ikävä kyllä se tunne ei ole kiihottuminen vaan sääli.

Tanssiminen ei selvästikään ole esiintyjille mikään varsinainen kultakaivos, eikä vuonna Jyväskylään avattu Punainen Lyhtykään sen omistajille. Fonectan tietojen mukaan ravintola teki viime vuonna voittoa euroa euron liikevaihdostaan.

Henkilöstöksi on merkattu kaksi ihmistä, joista hallituksen jäsen ja firman ilmeinen pyörittäjä Erkki Toppinen kieltäytyy täysin haastattelusta. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Toppinen on antanut haastattelun vuonna Imatralainen -lehdelle, kun hän aloitti Punaiset lyhdyt -erotiikkaravintolan yrittäjänä Lappeenrannassa. Jutusta selviää, että Toppinen päätyi erotiikka-alalle puolivahingossa 24 vuotta sitten.

Olin töissä muutaman kuukauden. Imatralaisen haastattelussa Toppinen kertoo tanssijoistaan, että he ovat kaikki ulkomailta, yleensä Baltian maista tai Venäjältä. Toppisen mielestä heidät ajaa strippaamaan köyhyys, eikä kukaan tee tätä huvikseen. Tanssijat tulevat Imatralaisen jutun mukaan pääasiassa ohjelmatoimistojen kautta.

Joillakin tanssijoilla on myös oma yritys. Baarin pyörittäjä ei ole ainoa salamyhkäinen henkilö, sillä sen enempää henkilökunta kuin tanssijatkaan eivät ole halukkaita antamaan haastattelua. Vastaus on erittäin tiukka ja nopea no, ei kiitos. Ainoa, joka koko baarissa suostuu kommentoimaan mitään, on eräs anonyymi asiakas, joka on saapunut puolisonsa kanssa paikalle. Baarin sukupuolijakauma asiakaskunnassa on kallellaan miesten puolelle, mutta naisiakin on paikalla katselemassa tanssijoita.

Lavalla taas ainoa nähtävä mieskomeus on baarimikko, joka käy esitysten välissä tarkistamassa valoja. Imatralaisen haastattelussa Toppinen kertoo, että viikolla suurin osa kävijöistä on miehiä, mutta viikonloppuna sukupuolijakauma tasaantuu. Kotia pyöräillessäni luulen selvittäneeni Punaisen Lyhdyn mustattujen lasien todellisen salaisuuden.

Supersankarit Amerikka Eurooppalaiset Kotimaiset. Tässä listassa on joidenkin kaupunkien sarjakuvia myyviä antikvariaatteja ja sarjakuvaliikkeitä sekä verkkokauppoja. Muuta kuin sarjakuvien myyntiä ei huomioida. Tiedot uusista paikoista tai listan puutteista voi lähettää viestillä. Viimeisin päivitys Koko tavua Data Net Verkkokaupat Antikvaari Verkkokaupat Antikvariaatti.

Espoon listasta poistettu Antikvariaatti Pikku-Jone lopettanut. Helsingin listasta poistettu Good Fellows lopettanut. Helsingin Fennica Comicsin osoite on muuttunut. Joensuun listasta poistettu Kirjava Satama lopettanut. Karkkilan Divarin osoite on muuttunut. Lahden listasta poistettu Vaihtari lopettanut. Mikkeli listasta poistettu Kulma-Antikvari lopettanut.

Reisjärvi lisätty Ilkan Kirja. Rovaniemen Cityn kirjan ja paperin osoite on muuttunut. Seinäjoen listasta poistettu Lehti- ja kirjapörssi lopettanut. Vantaan listasta poistettu Divari Lukunurkka lopettanut. Verkkokauppojen listaan lisätty Kirjaverkko.

Helsingin listaan lisätty Turun Sarjakuvakauppa. Helsingin Sarjakuvakeskuksen kaupan osoite on muuttunut. Joensuun Antikvaarinen kirjakauppa Ari Santalan ja Fantasiapelien osoite on muuttunut. Kuopion Fantasiapelien osoite on muuttunut. Oulun listasta poistettu Keskustan Antikvariaatti Pehkonen lopettanut. Riihimäen listasta poistettu Riihimäen Antikva lopettanut. Tampereen listasta poistettu Kirja- ja lehtiantikvan kolmas sivumyymälä lopettanut. Verkkokauppojen listasta poistettu Akateeminen kirjakauppa lopettanut verkkomyynnin ja Ormhole lopettanut.

Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Nup. Helsingin listasta poistettu Interfennica ja Mannerheimintien antikvariaatti lopettaneet. Hämeenlinnan Poppa Joen osoite on muuttunut.

Kajaanin listasta poistettu Divari Kettunen lopettanut. Kemin listasta poistettu Kemin Kirjadivari lopettanut. Lahden Misirloun osoite on muuttunut. Vantaan listasta poistettu Pepe's Special lopettanut.

Helsingin Mustan kanin kolon osoite on muuttunut. Oulun listaan lisätty Turun Sarjakuvakauppa. Porvoon listasta poistettu Antikvariaatti Lukeva lopettanut. Tampereen listasta poistettu Kirja- ja lehtiantikvan neljäs sivumyymälä lopettanut. Vantaan listasta poistettu Anno Domini ja Myyrmäen Antikvariaatti lopettaneet. Kuopion listasta poistettu Halpakirja lopettanut.

Lappeenrannan listasta poistettu Fantasiapelit lopettanut. Turun Antikvariaatti Arwo Paperin osoite on muuttunut. Turun listasta poistettu Myllyn puoti lopettanut. Helsingin listasta poistettu Antikvariaatti Sangi lopettanut.

Helsingin listaan lisätty Kirja Waldemar. Tampereen listaan lisätty Kirja- ja lehtiantikvan neljäs sivumyymälä. Helsingin listasta poistettu Itä-Helsingin Antikvariaatti lopettanut. Helsingin listasta poistettu Antikvariaatti Fleming lopettanut. Tampereen listasta poistettu Ässä-Divari lopettanut. Forssan listasta poistettu Divari lopettanut.

Vantaan listasta poistettu Divari Regina lopettanut. Vantaan listaan lisätty Divari Lukunurkka. Jyväskylän listaan lisätty Videodivari. Imatran Suma Shopin osoite on muuttunut. Helsingin listasta poistettu Antikvariaatti Hämähäkki ja Kukunor lopettaneet. Helsingin Divari Kalevan ja Fantasiapelien osoitteet ovat muuttuneet. Helsingin listaan lisätty Kummisetä. Turun listasta poistettu Antikka Hati lopettanut. Kuopion listaan lisätty Fantasiapelit. Lappeenrannan Fantasiapelien osoite on muuttunut.

Kotkan listasta poistettu Levydivari Hämäläinen ja Fantasiapelit lopettaneet. Nokian listasta poistettu Keräily-Aitta ei sarjakuvaa. Keravan listasta poistettu Antikvariaatti Kersa lopettanut. Verkkokauppojen listasta poistettu Antiquator. Espoon listaan lisätty Kuvaklassikko. Tampereen listasta poistettu Antikvari 17 ja Kulkukirja lopettaneet.

Lahden listasta poistettu Kultainen Apina lopettanut. Hyvinkään listasta poistettu Divari, osto- ja myyntiliike lopettanut. Keravan Antikvariaatti Kersan osoite on muuttunut. Helsingin SS Libriconin osoite on muuttunut. Lahden listaan lisätty Kultainen Apina. Tampereen listaan lisätty Kirja- ja lehtiantikvan kolmas sivumyymälä. Helsingin listasta poistettu Antikvariaatti Sofia ei sarjakuvaa. Oulun Kirja-Antikvariaatin osoite on muuttunut. Verkkokauppojen listasta poistettu Antikvariaatti Helmi, Sarjakuvalehdet.

Kuopion listasta poistettu Fantasiapelit lopettanut. Kotkan listaan lisätty Fantasiapelit. Jyväskylän ja Lappeenrannan Fantasiapelien osoite on muuttunut.

Helsingin listasta poistettu Divari 49, Pitkämies ja Pitkämies 2 lopettaneet. Helsingin listaan lisätty Sarjakuvakeskuksen kauppa.

Kuopion listasta poistettu Puijon Divari lopettanut. Lahden listasta poistettu Divari Kajo ja Lahden antikvaarinen kirjakauppa lopettaneet. Turun listasta poistettu Antikvariaatti Kaskenkulma lopettanut.

antikvariaatti kuopio punainen lyhty jyväskylä Riihimäen listaan lisätty Divari Västäräkki. Vantaan listaan lisätty Anno Domini ja Riston Divari. Kukaan ei halua tälle alalle kuin pakon edessä. Lavalla taas ainoa nähtävä mieskomeus on baarimikko, joka käy esitysten välissä tarkistamassa valoja. Lahden listaan lisätty Vaihtari; Divari Kajon ja Korpin osoite muutettu.

Esityksen jälkeen seuraa tippikierros. Tanssija kiertää hiukan stringejään paukutellen baaria, asiakkaiden olkapäätä kevyesti kosketellen ja flirttaillen, pyytäen sijoituksia. Eräs miesporukka tarjoaa tanssijalle lasillisen viiniä. Tanssija ja tarjoaja kävelevät tiskille hakemaan juomat, jonka jälkeen tanssija jää jutustelemaan kyseisen miesporukan kanssa.

Tanssitanko jää jälleen tyhjäksi keskelle lattiaa. Rammsteinin Du Hast alkaa soimaan, sen jälkeen soi saman yhtyeen Ich Will. Tanssijat kiertelevät asiakkaiden luona pyydellen rahaa ja juomia. Täällä ei ainakaan päde katsoa saa muttei koskea -säännöstö. Tanssijat halailevat asiakkaita, asiakkaat pitelevät käsiään tanssijoiden vyötäröillä.

Tämän edun saavuttaa kuitenkin ilmeisesti vain tarjoamalla drinkin tai sujauttamalla setelin alusvaatteiden kätköihin. Vaikuttaakin siltä, että tanssijoiden tarkoituksena ei ole oikeastaan tanssia. Heidän tarkoituksenaan on enemmänkin flirttailla asiakkaille ja saada heidät pysymään baarissa mahdollisimman myöhään ja ostamaan mahdollisimman paljon juotavaa.

Muiden tanssijoiden kerätessä kahdenkympin seteleitä olemattomien stringiensä kätköihin hän kysyy seurueeltamme hiukan tuskaisesti, olisiko meillä edes pieniä kolikoita antaa. Tanssiesityksiä tulee noin 20 minuutin välein ja ne ovat tasoltaan vaihtelevia. Moni tanssija on varsin hyvä tankotanssissa ja saa mukaan myös eroottista värettä ja sensuellia kiusaa yleisölle. Yksi tanssijoista taas ei tunnu kuuluvan seuraan ollenkaan, sillä tanssimisen sijaan hän vain tepastelee varovaisen hitaasti korkeilla koroillaan tangon ympäri, varsin väkinäisesti riisuen ja piinaavaan kiusaantunut ilme kasvoillaan.

Tanssijan epätoivo herättää ensimmäistä ja viimeistä kertaa illan aikana minussa tunteita. Ikävä kyllä se tunne ei ole kiihottuminen vaan sääli. Tanssiminen ei selvästikään ole esiintyjille mikään varsinainen kultakaivos, eikä vuonna Jyväskylään avattu Punainen Lyhtykään sen omistajille.

Fonectan tietojen mukaan ravintola teki viime vuonna voittoa euroa euron liikevaihdostaan. Henkilöstöksi on merkattu kaksi ihmistä, joista hallituksen jäsen ja firman ilmeinen pyörittäjä Erkki Toppinen kieltäytyy täysin haastattelusta.

Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Toppinen on antanut haastattelun vuonna Imatralainen -lehdelle, kun hän aloitti Punaiset lyhdyt -erotiikkaravintolan yrittäjänä Lappeenrannassa. Jutusta selviää, että Toppinen päätyi erotiikka-alalle puolivahingossa 24 vuotta sitten. Olin töissä muutaman kuukauden. Imatralaisen haastattelussa Toppinen kertoo tanssijoistaan, että he ovat kaikki ulkomailta, yleensä Baltian maista tai Venäjältä.

Toppisen mielestä heidät ajaa strippaamaan köyhyys, eikä kukaan tee tätä huvikseen. Tanssijat tulevat Imatralaisen jutun mukaan pääasiassa ohjelmatoimistojen kautta. Joillakin tanssijoilla on myös oma yritys. Baarin pyörittäjä ei ole ainoa salamyhkäinen henkilö, sillä sen enempää henkilökunta kuin tanssijatkaan eivät ole halukkaita antamaan haastattelua. Vastaus on erittäin tiukka ja nopea no, ei kiitos.

Ainoa, joka koko baarissa suostuu kommentoimaan mitään, on eräs anonyymi asiakas, joka on saapunut puolisonsa kanssa paikalle. Baarin sukupuolijakauma asiakaskunnassa on kallellaan miesten puolelle, mutta naisiakin on paikalla katselemassa tanssijoita.

Lavalla taas ainoa nähtävä mieskomeus on baarimikko, joka käy esitysten välissä tarkistamassa valoja. Imatralaisen haastattelussa Toppinen kertoo, että viikolla suurin osa kävijöistä on miehiä, mutta viikonloppuna sukupuolijakauma tasaantuu. Kotia pyöräillessäni luulen selvittäneeni Punaisen Lyhdyn mustattujen lasien todellisen salaisuuden.

Illan edetessä väki ravintolassa lisääntyy, ja tanssijatkin ottavat uusia keinoja tippien keruussa käyttöön. Eräs esiintyjistä jättää pukematta esityksen jälkeen ja kiertää asiakaskunnan lävitse rinnat paljaana, kevyesti kosketellen ja peukaloaan ja paria sormeaan yhteen hieroen rahanpyynnin merkiksi. Manööveri palkitaan varsin isolla setelitukulla.

Ravintola asettuu selvästi tuttuun rutiiniin: Kolme-neljä tanssia tunnissa, rahankeruukierros, flirttailu. Välillä myös privaattiesityksiä tarjotaan, mutten näe kenenkään sellaista ottavan vastaan. Kommentti tuntuu todella absurdilta täällä joulutähden alla.

Kaikki on Punaisessa Lyhdyssä jotenkin todella tavallista, jos hiukan kalliimpaa kaljaa ja vähäpukeisia naisia ei oteta huomioon, eivätkä hekään itse asiassa ole mitenkään erikoisia. Tanssijat eivät ole langanlaihoja, mutta eivät ylipainoisiakaan. Verkkokauppojen listasta poistettu Antiquator. Espoon listaan lisätty Kuvaklassikko.

Tampereen listasta poistettu Antikvari 17 ja Kulkukirja lopettaneet. Lahden listasta poistettu Kultainen Apina lopettanut. Hyvinkään listasta poistettu Divari, osto- ja myyntiliike lopettanut. Keravan Antikvariaatti Kersan osoite on muuttunut. Helsingin SS Libriconin osoite on muuttunut. Lahden listaan lisätty Kultainen Apina. Tampereen listaan lisätty Kirja- ja lehtiantikvan kolmas sivumyymälä.

Helsingin listasta poistettu Antikvariaatti Sofia ei sarjakuvaa. Oulun Kirja-Antikvariaatin osoite on muuttunut. Verkkokauppojen listasta poistettu Antikvariaatti Helmi, Sarjakuvalehdet.

Kuopion listasta poistettu Fantasiapelit lopettanut. Kotkan listaan lisätty Fantasiapelit. Jyväskylän ja Lappeenrannan Fantasiapelien osoite on muuttunut. Helsingin listasta poistettu Divari 49, Pitkämies ja Pitkämies 2 lopettaneet.

Helsingin listaan lisätty Sarjakuvakeskuksen kauppa. Kuopion listasta poistettu Puijon Divari lopettanut. Lahden listasta poistettu Divari Kajo ja Lahden antikvaarinen kirjakauppa lopettaneet. Turun listasta poistettu Antikvariaatti Kaskenkulma lopettanut.

Verkkokauppojen listasta poistettu Pitkämies lopettanut. Vaasa ja Virrat lisätty. Helsingin listaan lisätty Oranssi Planeetta. Lahden listasta poistettu Korppi lopettanut. Helsingin Pitkämiehen osoite on muuttunut. Verkkokauppojen listaan lisätty Sarjakuvalehdet. Rovaniemen listasta poistettu Kriivari Antikvariaatti lopettanut. Espoon listasta poistettu Poppa Joe lopettanut.

Helsingin listasta poistettu Antinpoika lopettanut. Helsingin listaan lisätty Pitkämies 2. Helsingin Kukunorin osoite on muuttunut. Tampereen listaan lisätty Kirja- ja lehtiantikvan toinen sivumyymälä ja verkkokauppa. Karkkila ja Kerava lisätty. Helsingin listaan lisätty Mustan kanin kolo ja Pihlajiston Antikvariaatti. Helsingin Divari Kalevan osoite on muuttunut. Jyväskylän Divari Kangas siirretty verkkokauppoihin myymälä suljettu.

Lappeenrannan Antikvariaatti Suman osoite on muuttunut. Turun listaan lisätty Antikvariaatti Kaskenkulma. Helsingin listasta poistettu Kirjataivas lopettanut. Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Syvä Uni. Riihimäen listaan lisätty Divari Västäräkki.

Vantaan listaan lisätty Divari Regina. Verkkokauppojen listaan lisätty Antikvaari. Helsingin listasta poistettu Mäkelankadun antikvariaatti lopettanut. Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Hämähäkki. Lappeenrannan listasta poistettu Antikvariaatti Suman sivumyymälä lopettanut.

Lappeenrannan Fantasiapelien osoite on muuttunut ja Antikvariaatti Helmi on siirretty verkkokauppoihin. Rauman listasta poistettu T: Vantaan listasta poistettu Riston Divari lopettanut. Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Sofia ja Mannerheimintien antikvariaatti. Lahden listaan lisätty Vaihtari; Divari Kajon ja Korpin osoite muutettu. Verkkokauppojen listaan lisätty Antiquator. Helsingin listaan lisätty Pitkämies.

Tampereen Kirja- ja lehtiantikvan sivumyymälän osoite on muuttunut. Verkkokauppojen listaan lisätty Pitkämies ja Sarjakuvan toivo. Verkkokauppojen listaan lisätty Egmont Shop. Kokkola ja Raisio lisätty. Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Kauppamakasiini ja Kirjataivas. Helsingin listaan lisätty Divari Kouvolan Antikvariaatti Novgorodin osoite on muuttunut. Lappeenrannan listaan lisätty Fantasiapelit sekä muutettu Antikvariaatti Suman sivumyymälän osoite.

Oulun Fantasiapelien ja Kirja-Antikvariaatin osoitteet ovat muuttuneet. Turun listaan lisätty Underground Ullakko sekä muutettu Fantasiapelien osoite. Tampereen listaan lisätty Kirja- ja lehtiantikvan sivumyymälä.

Vantaan listaan lisätty Anno Domini ja Riston Divari. Helsingin listaan lisätty Antikvariaatti Korkeavuori. Lahden Divari Kajon osoite on muuttunut. Verkkokauppojen listaan lisätty Kreegah Bundolo.

Verkkokauppojen listaan lisätty Adlibris. Heinola ja Kajaani lisätty. Kouvolan Lukusopin osoite varmistettu. Tampereen listasta poistettu Lehtitoimisto Hyttinen liike lopetettu. Kouvolan listaan merkitty Lukusopin osoite epävarmaksi.

Forssan listasta poistettu Bukstaavi liike lopetettu. Joensuun ja Kuopion listoihin lisätty Fantasiapelit. Lappeenrannan listaan lisätty Antikvariaatti Suman sivumyymälä. Vammalan listasta poistettu Vammalan Peli-Divari liike lopetettu. Verkkokauppojen listaan lisätty Antikvariaatti. Net ja Banana Press. Lahden listasta poistettu Antikvariaatti Aapeli liike lopetettu. Jyväskylän listaan lisätty Antikvariaatti Lukuhetki.

Forssan listasta poistettu Antikvariaatti Putiikki, lisätty Divari ja korjattu Bukstaavin tietoja.

0 thoughts on “Antikvariaatti kuopio punainen lyhty jyväskylä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *